Víctor Estrada
A principis dels 80 comença els estudis musicals de guitarra, solfeig, harmonia i altres assignatures amb els professors Víctor García Acín, Francesc de Paula Soler, Ester Pineda, Isabel Muniente y Pablo Vaca. Els exàmens els realitza amb les màximes puntuacions al "Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona".
Pocs anys després comença les seves actuacions de guitarra com a solista, en camerates de guitarra i altres formacions de música clàssica, a destacar la “Camerata de guitarres de Barcelona” dirigida per Francesc de Paula Soler. En aquesta època també participa, organitza i dirigeix diversos festivals de guitarra. Paral·lelament toca en conjunts de música celta, rock simfònic, World Music o New Age en les quals també toca altres instruments com la mandolina, la guitarra elèctrica i el baix. A actuat centenars de vegades per tota Espanya, en la majoria dels països d'Europa i de l'Est i al Marroc. Concerts a destacar serien els fets en el "Palau de la Música" o les gires organitzades per "L'institut Cervantes" al Marroc, Grècia o França.
A nivell discogràfic a gravat en multitud d’ocasions tant en els seus CD’s en solitari com col·laborant en altres produccions. A destacar les seves obres “Lo divino en lo grosero”, “Continuo despertar” i "International Space Music" i les col·laboracions amb el grup Amarok o Julio Senador.
A tingut nombroses aparicions a la televisió compartint programes amb Dani Martín (El canto del loco), Estopa, Pablo Motos, Boris Izaguirre, Ana García Siñeriz, Jordi Gonzalez, Xavier Tardà, etc.
Com a pedagog a treballat en diverses escoles i centres de la seva província fent classes, seminaris i conferències: Escoles "Princesa Sofía" i "Divino Maestro" de Mollet del Vallès, "Banda de Joves Músics de Mollet", Escola "Can Cladelles" de Palau-Solità i Plegamans, etc.
Té publicat un mètode per a guitarra “Método interactivo de guitarra”. També ha treballat al costat del famós guitarrista flamenc Fernando Carranza en el DVD didàctic “Método para tocar guitarra flamenca”. Ha escrit nombroses obres de concert, teatre, cinema i didàctiques les quals han estat publicades i interpretades en directe.
En l'any 2003 descobreix el theremin i des de llavors ho investiga i l’estudia. Ha rebut classes de les grans virtuoses Lydia Kavina i Pamelia Kurstin i seguit els consells del thereminista canadenc Peter Pringle. Amb el theremin a actuat nombroses vegades en escenaris (a destacar el Auditori de Barcelona al costat de la OBC o el concert en el "Festival Internacional de Cinema de Catalunya"), ràdio (Catalunya Música, Catalunya Ràdio, ComRàdio), televisió (Tele 5, Canal 4, TV3, Canal 33, Barcelona TV, Localia TV i en nombroses emissores provincials i municipals) i cinema (El barón contra los demonios), ha gravat en discos, ha realitzat conferències, classes, activitats didàctiques (Theremin, la veu electromagnètica), ha escrit nombrosos articles en revistes i pàgines web i ha dirigit el “Primer festival hispano de theremin”.
Actualment segueix exercint com professor de guitarra i imparteix classes de theremin en l'escola Formació Digital de Mollet del Vallès, per a aquest instrument ha escrit el mètode "Ejercicios progresivos para theremin, volumen 1".
Listado de artículos dedicados al guitarrista Oscar Rosati (1913-1979).